Skip to main content

ERA

Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik en Niko Langenhuijsen hebben een goede muzikale band. Een eerdere samenwerking was er met hun cd FREEDOM (2007). In 2017 schreef Langenhuijsen speciaal ter gelegenheid van November Music voor Het Brabants Jazz Orkest nieuw werk. Het resulteerde in een wonderlijk spel met contexten, waarbij hij toverde met melodische en ritmische componenten, manier van orkestratie en de rol die een speler of instrument kan hebben. Ook korte aangeleverde motieven van de bandleden wist hij te verwerken in de prachtige compositie met de titel ‘Samples’.

Het plan lag er al eerder om deze muziek op cd te zetten. Door de pandemie werd de voortgang van dit idee vertraagd. Na de pandemie zijn we de DJC studio ingedoken, nu is hij er! Een mooi moment, een halve eeuw na het begin van de roemruchte Brabantse jazzperiode. ERA, de titel van de cd, is toevalligerwijs ook de laatst toegevoegde compositie aan het album van deze icoon van de Nederlandse en bovenal Brabantse Jazz.

De CD ERA ! is te koop.

Maak per CD € 12,50 (€ 10,- voor CD en € 2,50 verzendkosten) over naar rekeningnummer NL18 INGB 0005 5492 60 t.n.v. A. van Veldhuizen en vermeld daarbij CD ERA alsmede uw naam en het adres waar de CD naar toegezonden dient te worden.

Wij zorgen er dan voor dat u spoedig eigenaar bent van deze unieke CD!

Indien u zowel de CD ERA als FREEDOM! wilt ontvangen, maak dan € 22,50 (€ 10,- per CD en € 2,50 verzendkosten) over naar rekeningnummer NL18 INGB 0005 5492 60 t.n.v. A. van Veldhuizen en vermeld daarbij CD's ERA & FREEDOM! alsmede uw naam en het adres waar de CD naar toegezonden dient te worden.