Skip to main content

Jazz in Duketown 2024

Izaline_Calister
Datum: zaterdag 18 mei 2024 16:00 - 17:30

Locatie: Parade, hartje ’s-Hertogenbosch

Adres: Parade, 's-Hertogenbosch

Jubileumconcert met gastsoliste Izaline Calister

Ook dit bijzonder jaar voor Jazz in Duketown (de 50 editie !) is Het Brabants Jazz Orkest weer als vanouds van de partij. We spelen wat later op de middag en het wordt een bijzonder programma met niemand minder dan Izaline Calister als gast. Geheel passend bij deze bijzondere 'goude' editie beloofd het daarmee een feestelijke middag te worden.

Izaline Calister (Curaçao), Edison winnares 2009, heeft als singer/songwriter en theatermaker een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Met haar innemende stijl heeft ze een trouwe schare liefhebbers om zich heen verzameld. Soms ingetogen, dan weer opzwepend, verovert haar muziek met zelfgeschreven teksten in het Papiaments, publiek over de hele wereld. De songs Wow’i Kariño, Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasam, Bendisiona en Reina di Pordon leverden de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied nummer 1 hits op. Haar studio albums Sono di un Muhé, Mariposa, Krioyo, Kanta Hélele en Speransa zijn wereldwijd uitgebracht.

De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden.  Haar werk verbindt ook taalgebieden met elkaar door vertalingen en eigen versies van o.a. Nederlandse en Curaçaose liedjes. Ze draagt bij aan de bekendheid van de Curaçaose cultuur, taal en aan kruisbestuiving, vernieuwing en verdere ontwikkeling van de liedkunsten van beide taalgebieden. De laatste jaren speelt ze in en schrijft ze voor uiteenlopende muziektheaterproducties voor zowel volwassenen als kinderen.

Izaline NSJ zondag foto eric van nieuwland 200026 Foto Eric van Nieuwland

Tot Jazz in Duketown 2024 !

Kaart