• Call Us Now : +31 6515 150 63

    |
  • info@HetBrabantsJazzOrkest.nl

    |

Recensies 2014

Jazzflits – A Jazzy New Year

  • Uit Jazzflits, door Tom Beetz
  • A Jazzy New Year, Verkadefabriek te ‘s-Hertogenbosch
NIEUWJAARSCONCERTEN OPENEN JAZZJAAR 2014

Maandag 20 januari 2014 – Nieuwjaarsconcerten horen bij jazz als zoenen bij nieuwjaar, vindt onze medewerker Tom Beetz. Hij bezocht er twee en doet daarvan verslag op pagina 11 van deze Jazzflits. Tijdens het concert van Het Brabants Jazz Orkest (hbJAZZo) in Den Bosch – met gasten Benjamin Herman (op altsax) en zangeres Denise Jannah) maakte hij deze foto. Beetz: “Het hbJAZZo speelt zelden buiten Brabant, maar het kan met gemak de concurrentie met willekeurig welke Nederlandse bigband aan.”

 Foto en tekst: Tom Beetz

… Een vrijere zangeres zou de muziek nog een extra dimensie kunnen geven, zoals Denise Jannah, die twee dagen later in Den Bosch met Het Brabants Jazz Orkest (hbJAZZo) het jazzjaar beneden de grote rivieren opende. En ook daar speelde Ellington een rol met ‘Such sweet thunder’.

‘Het Brabants Jazz Orkest is een groot geheim en speelt zelden buiten Brabant. Het kan met gemak de concurrentie met welke Nederlandse bigband ook aan.’

Het hbJAZZo speelde ’s middags voor een afgeladen zaal, maar bij het tweede optreden ’s avonds was de grote zaal van de Verkadefabriek maar met een handjevol liefhebbers gevuld. Het leek of het orkest er nog harder tegenaan ging en of het publiek dubbelhard klapte om zijn waardering te uiten. Het hbJAZZo is een groot geheim en speelt zelden buiten Brabant, maar het is een orkest dat de concurrentie met willekeurig welke Nederlandse bigband met gemak aankan. Het orkest onder leiding van Jeroen Doomernik speelt loepzuiver en kan spetteren en swingen als de beste, heeft solisten van formaat en bijzondere stukken zoals arrangementen van Mathias Ruegg (Vienna Art Orchestra) op de lessenaar. Niet alleen gastzangeres Denise Jannah maar ook gastaltsaxofonist Benjamin Herman werden daardoor geinspireerd, terwijl de Bossche zanger, muzikant en spreekmeester Peer de Graaf het geheel vermakelijk aan elkaar praatte. Indrukwekkend was Jannah, die moeiteloos boven het orkestgeweld uitkwam en ongeevenaard en heel persoonlijk ‘standards’ zong. Voor haar was deze avond ‘als een snoepwinkel waar je uit elk potje mocht snoepen’.

© 2018 Het Brabants Jazz Orkest All Rights Reserved.