• Call Us Now : +31 6515 150 63

    |
  • info@HetBrabantsJazzOrkest.nl

    |

Jazzy New Year van Het Brabants Jazz Orkest - Het Brabants Jazz Orkest - HBJAZZO

4 januari 2015 /  aanvang programma 12.00 uur en 16.00 uur
Locatie Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 te ‘s-Hertogenbosch
entree € 17,- / VF*pas voorverkoop € 15,-Voor meer info zie www.verkadefabriek.nl

Edwin-Rutten
Edwin Rutten
foto: Frans van den Berg
Ronald-Snijders
Ronald Snijders
Soulasis
Soulasis
Peer-de-Graaf
Peer de Graaf

 

 

 

 

 

 

 

Op 4 januari organiseert Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik weer een Jazzy New Year! Hét traditionele nieuwjaarsconcert van ’s-Hertogenbosch in de Verkadefabriek met een gevarieerd muzikaal programma en verrassende gasten.

In eerdere edities waren onder andere Ellen ten Damme, Gerard van Maasakkers, Eric Vloeimans of Benjamin Herman te gast. Deze keer zijn niemand minder dan jazz-zanger Edwin Rutten (voor velen ook bekend als acteur, presentator en kindervriend Ome Willem), de meest swingende fluitist van Nederland Ronald Snijders en de internationale vocal groep Soulasis uitgenodigd. De presentatie is traditiegetrouw in handen van spreekstalmeester Peer de Graaf.

Het Brabants Jazz Orkest bestaat uit muzikanten uit geheel Brabant en heeft haar habitat in ’s-Hertogenbosch. Het orkest musiceert op hoog niveau en levert met haar vele bijzondere concerten een waardevolle bijdrage aan het muzikale klimaat van Brabant en de stad ’s-Hertogenbosch.

Jazz betekent voor Edwin Rutten, de swing, de fun van timen, het lui achteroverliggen op de beat, de ritmiek, de improvisatie, het entertainment en de interactie met de band. Op 16 jarige leeftijd maakt hij zijn eerste vocale jazz platen met Rogier van Otterloo met repertoire van Gershwin, Berlin, Ellington, Porter en Strayhorn en treedt als 17 jarige op met het Metropoleorkest en de Skymasters. Hij presenteert zondagochtend “Jazz in the morning” op Radio 6 en Muziekwijzer, klassieke muziek op Radio 4.

Ronald Snijders wordt al decennia lang omschreven als de meest swingende fluitist van Nederland. Deze uit Paramaribo, Suriname afkomstige musicus treedt op talrijke podia in eigen bands en als gast in andere orkesten en ensembles op. Zijn karakteristieke, rootsvolle fluitspel en talrijke composities omvatten invloeden uit zeer uiteenlopende muziekstijlen van jazz, funk, Surinaamse, caribische, Braziliaanse en andere en wereldmuziek.

Soulasis is een nieuwe vocal band met internationale roots. Zij bestaat uit vijf ervaren zangers met ieder hun eigen achtergrond en muzikale invloeden. Beatboxer Indra Tedjasukmana zorgt voor spectaculaire ritmes en sounds, aangevuld met de kleurrijke stemmen uit Azië, Nederland en Oekraïne. Samen met Het Brabants Jazz Orkest zal dit zorgen voor een fantastische muzikale beleving!

Kenmerkend voor hbJAZZo is de samenwerking met verrassende gasten en haar eigenzinnige repertoirekeuze, variërend van traditionele arrangementen tot werk van hedendaagse componisten en arrangeurs. Combinatie van deze Brabantse bigband met unieke gasten, staat garant voor een onvergetelijke start van het jaar 2015. Vanwege de belangstelling worden twee voorstellingen georganiseerd. Graag brengen hbJAZZo en de aanwezige gasten samen met u een Nieuwjaarstoost uit!
[button align=”right” link=#top]Top[/button] [button align=”right” link=”javascript:history.back()”]Back[/button] [button align=”right” link=”http://www.hetbrabantsjazzorkest.nl/about”]Main[/button]

© 2018 Het Brabants Jazz Orkest All Rights Reserved.