• Call Us Now : +31 6515 150 63

    |
  • info@HetBrabantsJazzOrkest.nl

    |

Gastsolisten

Toon Roos

Toon Roos, inmiddels 25 jaar actief op de podia, wordt door publiek, pers en collega-musici gezien als één van de beste tenor- en sopraansaxofonisten van Europa en wordt geprezen om zijn lyrische, intuïtieve en evenwichtige manier van spelen.

Edwin Rutten

Op 16-jarige leeftijd maakt Edwin zijn eerste vocale jazzplaten met repertoire van o.a. Gershwin, Berlin, Ellington, Porter en Strayhorn. Een jaar later treedt hij op met het Metropoleorkest en de Skymatsers. Concerten in Stockholm, Kopenhagen, Parijs, Genève en Montreux volgen.

Joris Roelofs

Joris Roelofs (1984) is bij de jazzliefhebber zeker geen onbekende meer. Hij is actief in vele Nederlandse groepen en wordt geroemd om zijn virtuoze spel en prachtige toon. Hij was 5 jaar altsaxofonist van het roemruchte Vienna Art Orchestra.

Erik Vloeimans

Trompetist Erik Vloeimans oogst veel succes met zijn energieke en grensverleggende speelstijl. Dit voormalig lid van de voorloper van hbJAZZo heeft prijzen als de Boy Edgar Prijs en de Edison Jazz Award in de wacht gesleept.

project Plein project Cup of Jazz

Denise Jannah

Denise Jannah is met recht één van de grootste jazz-zangeressen van Nederland te noemen. Zij zingt over de gehele wereldbol en won al vele prijzen. Denise heeft ook in verschillende Musicals geacteerd.
project Plein 

Eric Vaarzon Morel

Eric Vaarzon Morel is Nederlands bekendste en veelzijdigste flamencogitarist en tevens componist met grensoverschrij-dende faam: “hij heeft tal van grootheden begeleid, en andere grootheden op hun beurt hem”.
project Cup of Jazz

Ellen ten Damme

Singersongwriter-achtige performer Ellen ten Damme (zo ziet zij zichzelf) is een muzikale veelkenner. Zang, viool, gitaar, piano, actrice …. het is de gewoonte van Ellen om op te duiken in allerlie gedaanten.
project Cup of Jazz

Ferdinand Povel

De virtuose saxofonist Ferdinand Povel heeft de prestigieuze Boy Edgar Prijs gewonnen. Met zijn heldere, warme lijnen verdiende hij zijn sporen bij artiesten als Rita Reys, Woody Shaw en Philip Catherine.
project Plein

Hermine Deurloo

Hermine Deurloo speelt chroma-tische mondharmonica, alt- en sopraansax. Op mondharmonica is zij een gevraagd solist en studiomuzikant (tunes voor o.a. Puk v/d Pettenflet, Eric e/h insectenboek en ‘de rookworst’).
project Plein 

Anton Goudsmit

Gitarist Anton Goudsmit is bekend om zijn eigen aansteke-lijke en humoristische stijl. Op het podium is hij een opvallende verschijning die door zijn veelzijdigheid vele leeftijds-groepen weet aan te  spreken.
project Plein 

Deborah J Carter

Jazzzangeres Deborah J. Carter (USA) is één van de meest dynamische zangeressen in de jazz scene. Stilistische kan men haar plaatsen tussen eigentijdse jazzvocalisten als Deedee Bridgewater en Dianne Reeves.
project Cup of Jazz

Gerard van Maasakkers

Karakteristiek aan zanger Gerard van Maasakkers is dat hij in zijn eigen Brabantse taal zingt. Dankzij zijn lange en bijzondere loopbaan heeft hij in 2009 de oeuvreprijs de Gouden Harp ontvangen.
project Cup of Jazz

Carlo de Wijs

De stijl die hammond-organist Carlo de Wijs heeft ontwikkelt kent geen grenzen en kenmerkt zich door een eigen-tijdse eigenwijze mix van hammond-sound, sterke vocalen en fantastische harmonieèn.
project Plein

Paul van Kemenade

Paul van Kemenade is een toon-aangevende altist en initiator van projecten (oa Stranger than Paranoia) en bands (oa z’n eigen Kwintet). Kenmerkend is het spelen van eigen composities.
project Freedom!

Peer de Graaf

Zanger, acteur en entertainer Peer de Graaf staat bekend als “grote en actieve” komediant. Peer is regelmatig te zien en te horen tijdens concerten van hbJAZZo.
project Plein
project Cup of Jazz

Ronald Douglas

Ronald Douglas toerde met een Glenn MillerOrkest over de wereld. Hij heeft diverse mooie prijzen op zijn naam staan: zo won hij als eerste Europeaan een online competitie in de USA.
project Plein

Ack van Rooyen

Ack van Rooyen is altijd veelzijdig bezig, als solist, in kleine gezelschappen of in orkestverband zoals het bekende Metropole Orkest. Hij speelde ook met talloze grootheden o.a. Gil Evens en Dizzy Gillespie.
project Plein

Fay Claassen

Een uitspraak die Jazz-zangeres Fay Claassen mooi beschrijft luidt: “Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies: elegant and graceful”.
project Cup of Jazz

Arno Krijger

Arno Krijgeris één van de Europese top Hammond-spelers. Met zijn specifieke stijl is hij te horen als solist, maar ook als sideman bij diverse bands.
project Plein

Bart van Lier

Bart van Lier werkte vanaf de jaren ´70 met een groot aantal internationale jazzformaties en bigbands. Hij is nog steeds actief spelend en als docent heeft hij menige trombonist tot grote muzikale hoogte gebracht.

Jesse van Ruller

Jesse van Ruller staat bekend als een van de beste hedendaagse jazzgitaristen. Zijn unieke geluid, virtuoze techniek en prachtige composities worden geprezen. Hij is winnaar van de prestigieuze Thelonius Monk Award.

Paulien van Schaik

Singer songwriter Paulien van Schaik studeerde in Utrecht en Boston. In 1997 brak zij door bij de ´Grote Prijs van Nederland´. Haar CD ´Tenderly´ (i.s.m. bassist Hein vd Geyn) ontving de Edison Jazz Publieksprijs.
project Plein 

Ilja Reijngoud

Ilja Reijngoud heeft diverse mooie prijzen gewonnen waaronder de Thelonious Monk Award. Hij heeft gewerkt met vele groot-heden binnen de jazzwereld zoals Pat Metheny, Maria Schneider, Gino Vanelli en Bill Holman. project Plein 

Jeroen Zijlstra

Jeroen Zijlstra is zanger, componist, trompettist en tekst-schrijver (voor zichzelf als voor anderen in de kleinkunst). Hij is o.a. bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarmee hij de Annie M.G. Smidt-prijs won.
project Plein 

Dorona Alberti

Dorona Alberti is o.a. bekend vanwege haar inbreng bij Gare du Nord. Zij zingt met ballen, soul, emotionele diepgang, verleidelijk en gevaarlijk  … of zoals zij dat zelf omschrijft ‘Muziek met oempf!’.
project Plein 

Ronald Snijders

Ronald Snijders is de meest swingende fluitist van Nederland en de uitvinder van de Afro Surinaamse kawina jazz. Naast fluitspelen, componeren en produceren is hij auteur en specialist in wereldmuziek.
project Plein 

Mathilde Santing

Mathilde Santing

Zangeres Mathilde Santing werd  in 1981 landelijke bekend door haar TV-optreden bij Sonja Barend. Haar lijst van albums is inmiddels enorm. Mathilde is te zien als solist bij allerlei bands, maar ook als actrice in Musicals.
project Plein

Oleg Fateev

Oleg Fateev is geboren in Moldavië en woont sinds 1996 in Nederland. Hij speelt met zijn bayan muziek met invloeden uit Moldavië, Rusland, jazz en klassiek (Scarlatti, Piazolla). Muziek vol passie en dynamiek.
project Plein & project Cup of Jazz

Stevie Ann

Stevie Ann (Anna Stéphanie Struijk) debuteert in 2005 als jonge singer-songwriter met het album Away From Here. Dit levert gelijk een Zilveren Harp als erkenning op. Invloed vanuit country, folk en pop is hoorbaar.
project Cup of Jazz

Benjamin Herman

Benjamin Herman begon op zijn 9e als drummer, maar stapte op zijn 12e over op de altsax en studeerde in Hilversum en New York. Met zijn Bigband New Cool Collective maakt hij van menige concertavond een dansfeest.

Charli Green

Charli Green komt uit Memphis Tenessee USA. Met de US/airforce Band reist hij naar Europa – Madrid. In 1970 komt hij naar Nederland. Naast trompettist en docent is hij ook componist/ arrangeur en bigbandleider.project Plein

Angelo Verploegen

Angelo Verploegen speelt veel met zijn eigen groepen zoals The Houdini´s en Trio Tois. Daarnaast is hij een graag geziene trompettist in bijvoorbeeld het Metropole Orkest en de Groove Troopers.
project Plein

Dick de Graaf

Sopraan-, tenorsaxofonist, fluitist en componist Dick de Graaf is actief over de hele wereld. Hij heeft een sterk persoonlijk karakter en een veelzijdigheid die zijn handelsmerk is geworden.
project Toshiko Akiyoshi

Laura de Bekker

Laura de Bekker studeerde als een van de eerste lichte muziek aan het Rotterdams Conservatorium. Daar is zij nu hoofdvakdocent Jazz en Pop. Verder is zij zangcoach bij verschillende TV programma’s

Bert Boeren

Bert Boeren – bij de voorloper van hbJAZZo begonnen – heeft jaren in de Dutch Swing College Band gespeeld. Daarna heeft Bert nog in menige formatie gespeeld. Bert is de muzikant met de meeste visumstempels in zijn paspoort.project Plein

JasperBlom

Jasper Blom geldt als een van de meest wendbare instrumenta-listen van de BeNeLux. Hij studeerder in Rotterdam en New York. Jasper is actief in eigen bands of als gastsolist, maar ook als componist.
project Plein

Rik Mol

Rik Mol is klassiek geschoold, maar werd geìnspireerd door jazz/pop en heeft daarna lessen genoten van Wynton Marsalis. Zijn hart ligt bij Hip Hop, Jazz, Dance, Latin, Broken Beat all in the blender!
project Plein

Frits Landesbergen

Frits Landesbergen is niet alleen Nederlands beste jazz-vibrafonist maar ook drummer en arrangeur. Frits heeft diverse prestigieuze binnen- en buitenlandse prijzen gewonnen en speelde met vele grootheden.

J.W. Roy

Zanger/gitarist J.W. Roy treedt het eerst voor het nationaal voetlicht als finalist van KRO’s Country Time. Hij is mede bekend van een duet met Ilse DeLange tijdens Heeren van Amstel Live.
project Plein & project Cup of Jazz

Simin Tander

De stijl van de Duits-Afghaanse Simin Tander kenmerkt zich door improvisatie en expressie, met een hint van oriëntaalse mystiek en eigen ‘fantasie-taal’. Zij werd mede bekend door de soundtracks van Tatort.
project Plein

Verder speelden ook mee:

Lonneke Kruisbergen, Yvonne Lawata, Marjolein Kempen, Ad Grooten, Bertus Borgers, Pieter Bast, Jan Verweij, Peter Zimmerman, René van Bavel,Vincent Houdijk, Kleine Jay

© 2018 Het Brabants Jazz Orkest All Rights Reserved.