• Call Us Now : +31 6515 150 63

    |
  • info@HetBrabantsJazzOrkest.nl

    |
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

A Jazzy New Year: Tribute To Ella Fitzgerald, special guest Deborah Carter

januari 15 @ 15:00 - 17:30

€21

Vol enthousiasme en hoop luidt Het Brabants Jazz Orkest graag het nieuwe jaar 2023 sfeervol in met hun traditionele nieuwjaarsconcert. Dit jaar staat de wereldberoemde jazz-zangeres Ella Fitzgerald centraal, uitmuntend vertolkt door Deborah J. Carter.

Op 15 januari 2023 organiseert Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik weer een Jazzy New Year, hét traditionele nieuwjaarsconcert van ’s-Hertogenbosch, met zoals inmiddels gebruikelijk een gevarieerd muzikaal programma en verrassende gasten. Dit jaar een weekje later en op een andere schitterende locatie in de gemeente, te weten in Perron 3 in Rosmalen.

Te gast is Deborah J. Carter, één van de belangrijkste in Amerika geboren jazzzangers in Europa. Ze heeft niet alleen een zeer aansprekende stem en een grondige kennis van jazz, haar enthousiasme is bijzonder aanstekelijk. Daarbij is Deborah één van de hardst swingende vocalisten die er zijn. En dat maakt Deborah dé vocaliste om de muziek van Ella Fitzgerald als geen andere te kunnen vertolken.

Ella Fitzgerald (1917–1996) was een Amerikaanse jazz-zangeres die als één van de allergrootste jazzvocalisten ooit wordt beschouwd. Ze wordt dan ook niet voor niets roemend ‘The First Lady of Song’ genoemd en won dertien Grammy Awards. Ella had een groot bereik vandrie octaven en een duidelijke uitspraak. Haar stem leende zich tevens prima voor scatzang.

Het Brabants Jazz Orkest heeft zijn thuisbasis in ’s-Hertogenbosch, maar bestaat uit muzikanten uit geheel Brabant en net daarbuiten. Het orkest musiceert op hoog niveau en levert met zijn vele bijzondere concerten een waardevolle bijdrage aan het muzikale klimaat van Brabant en de stad ’s-Hertogenbosch.

Kenmerkend voor Het Brabants Jazz Orkest zijn de samenwerking met verrassende gasten en deeigenzinnige repertoirekeuze, variërend van traditionele arrangementen tot werk van hedendaagse componisten en arrangeurs. De combinatie van deze Brabantse bigband met Deborah J. Carter staat garant voor een onvergetelijke start van het jaar 2023. Graag brengen Het Brabants Jazz Orkest en Deborah J. Carter samen met u een Nieuwjaarstoost uit!

In eerdere edities van Jazzy New Year waren onder anderen Ellen ten Damme, Gerard van Maasakkers, Shirma Rouse, Edwin Rutten en Eric Vloeimans te gast.

Gegevens

Datum:
januari 15
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
€21
Site:
https://www.perron-3.nl/agenda/a-jazzy-new-year/

Locatie

Perron 3
Hoff van Hollantlaan 1
Rosmalen,
+ Google Maps

© 2018 Het Brabants Jazz Orkest All Rights Reserved.