Skip to main content

A JAZZY NEW YEAR! 2023

2013_Brab_Jazz_Orkest_and_Debora_Carter-52
Datum: zondag 15 januari 2023 15:00 - 17:00

Locatie: Perron 3, Rosmalen

Adres: Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen

Website:  https://www.perron-3.nl/

NIEUWJAARSCONCERT - Vol enthousiasme en hoop luidt Het Brabants Jazz Orkest graag het nieuwe jaar 2023 sfeervol in met hun traditionele nieuwjaarsconcert. Dit jaar staat de wereldberoemde jazz-zangeres Ella Fitzgerald centraal, uitmuntend vertolkt door Deborah J. Carter.

Op 15 januari 2023 organiseert Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik weer een Jazzy New Year, hét traditionele nieuwjaarsconcert van ’s-Hertogenbosch met zoals inmiddels gebruikelijk een gevarieerd muzikaal programma en verrassende gasten. Dit jaar een weekje later en op een andere schitterende locatie in de gemeente, te weten in Perron 3 in Rosmalen.

Te gast is Deborah J. Carter, één van de belangrijkste in Amerika geboren jazzzangers in Europa. Ze heeft niet alleen een zeer aansprekende stem en een grondige kennis van jazz, haar enthousiasme is bijzonder aanstekelijk. Daarbij is Deborah één van de hardst swingende vocalisten die er zijn. En dat maakt Deborah dé vocaliste om de muziek van Ella Fitzgerald als geen andere te kunnen vertolken.

Ella Fitzgerald (1917–1996) was een Amerikaanse jazz-zangeres die als één van de allergrootste jazzvocalisten ooit wordt beschouwd. Ze wordt dan ook niet voor niets roemend 'The First Lady of Song' genoemd en won dertien Grammy Awards. Ella had een groot bereik van drie octaven en een duidelijke uitspraak. Haar stem leende zich tevens prima voor scatzang.

 Het Brabants Jazz Orkest heeft zijn thuisbasis in ’s-Hertogenbosch, maar bestaat uit muzikanten uit geheel Brabant en net daarbuiten. Het orkest musiceert op hoog niveau en levert met zijn vele bijzondere concerten een waardevolle bijdrage aan het muzikale klimaat van Brabant en de stad ’s-Hertogenbosch.

Kenmerkend voor Het Brabants Jazz Orkest zijn de samenwerking met verrassende gasten en de eigenzinnige repertoirekeuze, variërend van traditionele arrangementen tot werk van hedendaagse componisten en arrangeurs. De combinatie van deze Brabantse bigband met Deborah J. Carter staat garant voor een onvergetelijke start van het jaar 2023. Graag brengen Het Brabants Jazz Orkest en Deborah J. Carter samen met u een Nieuwjaarstoost uit!

In eerdere edities van Jazzy New Year waren onder anderen Ellen ten Damme, Gerard van Maasakkers, Shirma Rouse, Edwin Rutten en Eric Vloeimans te gast.

Entree € 21,00 (inclusief 1x consumptie) via www.perron-3.nl.

Bekijk achtergrond van het project

Kaart