• Call Us Now : +31 6515 150 63

  |
 • info@HetBrabantsJazzOrkest.nl

  |

Agenda

Evenement details:

 • zo
  05
  jan
  2020

  Award winnaars te gast bij A Jazzy New Year!

  15:00Verkadefabriek– ‘s-Hertogenbosch

  Het Brabants Jazz Orkest luidt met hun traditionele nieuwjaarsconcert weer graag het nieuwe jaar in. Dit jaar zijn te gast de Boy Edgar Prijs winnaar saxofonist Jasper Blom en de Annie M.G. Schmidt-prijs winnaar zanger-trompettist Jeroen Zijlstra.

  Op 5 januari 2020 organiseert Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik weer een Jazzy New Year, hét traditionele nieuwjaarsconcert van ’s-Hertogenbosch in de Verkadefabriek met een gevarieerd muzikaal programma en verrassende gasten.

  Jasper Blom is één van de bekendste tenorsaxofonisten in de Nederlandse jazzscene en staat bekend om zijn compositorische synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Hij is winnaar van de Boy Edgar Prize 2019, de meest prestigieuze prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland. Blom heeft opgetreden met Lee Konitz, Chet Baker, Nat Adderley, Bob Brookmeyer, George Duke, Randy Crawford, David Liebman, Conrad Herwig en vele andere internationale gerenommeerde artiesten en wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige spelers in de Benelux.

  Jeroen Zijlstra is zanger, tekstschrijver, componist en trompettist. Jeroen is als zanger o.a. actief in zijn band Zijlstra. Als trompettist maakte Jeroen deel uit van de succesvolle formatie 5 Slag 1 Wijd van Vera Vingerhoeds waarmee hij door Nederland toerde en concerten gaf tot aan Moskou. Als tekstschrijver schreef hij liederen voor o.a. Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst. Hij is ook bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarmee Jeroen in 2002 de Annie M.G. Schmidt-prijs won.

  In eerdere edities van Jazzy New Year waren onder anderen Ellen ten Damme, Gerard van Maasakkers, Shirma Rouse, Edwin Rutten en Eric Vloeimans te gast.

  Het Brabants Jazz Orkest heeft zijn thuisbasis in ’s-Hertogenbosch, maar bestaat uit muzikanten uit geheel Brabant en net daarbuiten. Het orkest musiceert op hoog niveau en levert met zijn vele bijzondere concerten een waardevolle bijdrage aan het muzikale klimaat van Brabant en de stad ’s-Hertogenbosch.

  Kenmerkend voor Het Brabants Jazz Orkest zijn de samenwerking met verrassende gasten en de eigenzinnige repertoirekeuze, variërend van traditionele arrangementen tot werk van hedendaagse componisten en arrangeurs. De combinatie van deze Brabantse bigband met unieke gasten staat garant voor een onvergetelijke start van het jaar 2020. Graag brengen Het Brabants Jazz Orkest en de aanwezige solisten samen met u een Nieuwjaarstoost uit!

  5 januari 2020 / aanvang programma 15.00 uur
  Locatie Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 te 's-Hertogenbosch
  entree € 18,50 / VF*pas voorverkoop € 16,50

  Voor meer info zie www.verkadefabriek.nl

© 2018 Het Brabants Jazz Orkest All Rights Reserved.