• Call Us Now : +31 6515 150 63

  |
 • info@HetBrabantsJazzOrkest.nl

  |

Agenda

 • zo
  02
  jan
  2022
  15:00Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 te 's-Hertogenbosch

  Fay Claassen te gast bij A Jazzy New Year!

  Vol enthousiasme en hoop luidt Het Brabants Jazz Orkest graag het nieuwe jaar 2022 sfeervol in met hun traditionele nieuwjaarsconcert. Dit jaar zijn jazz-zangeres Fay Claassen en de Duitse saxofonist Paul Heller te gast.

  Op 2 januari 2022 organiseert Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik weer een Jazzy New Year, hét traditionele nieuwjaarsconcert van ’s-Hertogenbosch in de Verkadefabriek met zoals inmiddels gebruikelijk een gevarieerd muzikaal programma en verrassende gasten.
  Fay Claassen, de meest veelzijdige jazz-zangeres van Nederland, behoort vocaal tot de Europese top. Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen, verruimt zij de laatste jaren haar muzikale horizon en overtuigt daarbij het publiek met verrassende eigen versies van bekende songs. Zij ontving al drie keer een Edison, de prestigieuze "Chet Baker Award" en een Gouden Plaat voor haar album Two Portraits of Chet Baker.
  Verder is te gast de Duitse tenorsaxofonist, tevens componist en arrangeur Paul Heller. Paul is al vele jaren een vaste waarde in dd internationaal gerenommeerde WDR Big Band uit Köln.

  Het Brabants Jazz Orkest heeft zijn thuisbasis in ’s-Hertogenbosch, maar bestaat uit muzikanten uit geheel Brabant en net daarbuiten. Het orkest musiceert op hoog niveau en levert met zijn vele bijzondere concerten een waardevolle bijdrage aan het muzikale klimaat van Brabant en de stad ’s-Hertogenbosch.
  Kenmerkend voor Het Brabants Jazz Orkest zijn de samenwerking met verrassende gasten en de eigenzinnige repertoirekeuze, variërend van traditionele arrangementen tot werk van hedendaagse componisten en arrangeurs. De combinatie van deze Brabantse bigband met Fay Claassen staat garant voor een onvergetelijke start van het jaar 2022. Graag brengen Het Brabants Jazz Orkest en Fay Claassen samen met u een Nieuwjaarstoost uit!

  2 januari 2022 /  aanvang programma 15.00 uur
  Locatie Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 te 's-Hertogenbosch
  entree € 18,50
  / VF*pas voorverkoop € 16,50
  Voor meer info zie 
  www.verkadefabriek.nl

 • vr
  22
  apr
  2022
  20:30Podium Azijnfabriek Triniteitstraat 19, 's-Hertogenbosch

   

  MINGUS!

  Een uniek dubbelconcert van Het Brabants Jazz Orkest en Paul van Kemenade’s Three Horns and a Bass.
  Met dit speciale dubbelconcert brengen Three Horns and a Bass en Het Brabants Jazz Orkest een hommage aan bassist, componist, arrangeur en bandleider Charles Mingus (1922 -1979): de meest genoemde en geroemde bassist uit de jazzgeschiedenis die op deze dag honderd jaar geleden werd geboren. Al op jonge leeftijd verwerkte Mingus, geïnspireerd door zijn grote idool Duke Ellington, invloeden van gospel, blues en Europese klassieke componisten in zijn eigenzinnige muziek. Dit leidde tot workshop-achtige jazz met een unieke eigen sound. Mingus staat ook bekend om zijn grillige, opvliegende persoonlijkheid die hem de bijnaam The Angry Man of Jazz opleverde, en om zijn niet aflatende strijd voor rassengelijkheid.
  Mingus was en is een waar monument van de moderne jazz. Zijn muzikale nalatenschap, zijn composities en het verhaal achter zijn muzikale boodschap zijn nog steeds actueel.

  Paul van Kemenade en zijn “Three Horns and a Bass” bestaat uit de onorthodoxe bezetting van drie blazers en een contrabassist, met topmusici Angelo Verploegen (flügelhorn) Louk Boudesteijn (trombone), Wiro Mahieu (contrabas) en altsaxofonist en bandleider Paul van Kemenade, die ook verantwoordelijk is voor alle composities. Three Horns and a Bass werd geformeerd in 2010 voor de bekroonde cd CLOSE ENOUGH (5* in Downbeat). De groep speelt zeer originele stukken, strak en speels en gaat op een eigenzinnige wijze feilloos alle kanten op.

  Het Brabants Jazz Orkest (hbJAZZo), opgericht in 2004, is een op professioneel niveau musicerende Brabantse bigband die haar wortels heeft liggen ’s-Hertogenbosch. De conservatoriumgeschoolde musici komen uit alle windstreken van het (Brabantse) land en staat onder leiding van jazzcoryfee Jeroen Doomernik. In 2007 speelde hbJAZZo ook een aantal Mingusstukken die zijn uitgekomen op de cd FREEDOM! Momenteel werkt de band aan de cd ERA met stukken van Niko Langenhuijsen die zal uitkomen in oktober van dit jaar.

  Vrijdagavond 22 april
  Podium Azijnfabriek
  Triniteitstraat 19, Den Bosch
  Aanvang 20:30u
  Ticket: € 18
  BESTEL HIER UW TICKETS >>

 • za
  04
  jun
  2022
  15:45Parade, 's-Hertogenbosch

  Het Brabants Jazz Orkest ft. Teus Nobel 'Mingus'

  Ook dit jaar mag Het Brabants Jazz Orkest niet ontbreken. Zoals altijd brengt deze bigband onder leiding van Jeroen Doomernik een gevarieerd en sprankelend programma waarbij meerdere gastsolisten zullen aanschuiven.
  Het Brabants Jazz Orkest o.l.v. Jeroen Doomernik speelt een hommage aan bassist, componist, arrangeur en bandleider Charles Mingus, de meest genoemde en geroemde bassist uit de jazzgeschiedenis die een eeuw geleden werd geboren. Al op jonge leeftijd verwerkte Mingus, geïnspireerd door zijn grote idool Duke Ellington, invloeden van gospel, blues en Europese klassieke componisten in zijn eigenzinnige muziek. Dit leidde tot een unieke eigen sound. Zijn muzikale nalatenschap, zijn composities en het verhaal over rassenongelijkheid in zijn muzikale boodschap zijn nog steeds actueel. Trompettist Teus Nobel, artist-in-residence tijdens Jazz in Duketown 2022, voedt zich als speciale gast bij Het Brabants Jazz Orkest, waarmee dit Mingus feestje helemaal compleet wordt.

  Zaterdag 4 Juni - Parade 's-Hertogenbosch
  Optredens: 15:45 - 16:30, 17:00 - 17:45

 • wo
  05
  okt
  2022
  Paradox Tilburg

  incl. CD presentatie

  Binnenkort meer info

 • vr
  14
  okt
  2022
  Podium Azijnfabriek (PA) Triniteitstraat 19, s-Hertogenbosch

  incl. CD presentatie

  Binnenkort meer info

Het Brabants Jazz Orkest "hbJAZZo"
(Stichting BBDB)
Bruggensestraat 20
5243 RM Rosmalen info@HetBrabantsJazzOrkest.nl

Telefoon :
(073) 522 01 60
(06) 506 703 36
(06) 515 150 63
© 2018 Het Brabants Jazz Orkest All Rights Reserved.